A főzés mellett a varrás a másik szenvedélyem

Két szenvedélyem van az életemben, az egyik a varrás, a másik a főzés. Mindkettő gyermekkoromig nyúlik vissza. Nagyon szerettem a nagymamám mellett sertepertélni, amikor a konyhában ügyködött, vagy a varrógépen dolgozott valamilyen ruhán. Mindig úgy éreztem, hogy a nagymamám egy varázsló, aki különleges képességeinek köszönhetően isteni ételeket varázsol a családom elé az asztalra, és szebbnél szebb szoknyákat és ruhácskákat varr nekem. Így nem csoda, hogy amint tudtam, én magam is belevetettem magam a főzés és varrás fortélyaiba. Szerencsére kiderült, hogy nekem is van érzékem hozzá. Drága nagymamám halála után én örököltem meg a varrógépét, ezt ő is így szerette volna, és onnantól azt használtam. Ennek fényében nem meglepő, hogy amikor a varrógép tönkre ment, az lelkileg nagyon rosszul érintett. Igyekeztem úgy hozzáállni, hogy biztos azért kellett ez így történjen, hogy találjak egy jobb gépet, amivel majd szebb ruhákat tudok varrni, de nehezen tudtam elhinni ezt magamnak. Egészen addig, amíg rá nem bukkantam a varrogepguru.hu oldalára, ahol pont olyan márkájú varrógépeket forgalmaznak, amilyenek a nagymamám kedvencei is voltak. Ezt bizony égi jelnek vettem tőle.

Első körben a gyorsvarrógépek kínálatát néztem meg, hiszen nekem ilyenre volt szükségem a ruháim megvarrásához. A varrogepguru.hu – n olvastam, hogy a varrógépek gyártásának története, amely jó 200 évre nyúlik vissza, már a kezdetektől fogva arról szólt, hogy az ember megteremtse a tökéletes gyorsvarrógépet. Ez tulajdonképpen az a gép, ami megtalálható mind a háztartásokban, mind az ipari helyeken, ahol ezek az eszközök segítik a munkavégzést, természetesen a felszereltségük nem azonos fokú. Gyakorlatilag ma már eljutottunk oda, hogy különböző programok beállítása után akár egy pedál lenyomásával is komplett műveletsort hajthatunk végre. Én csak ámultam és bámultam ezen a leíráson, hiszen a nagymamám varrógépe ennél jóval egyszerűbb elven működött. Azon gondolkodtam, hogy ha azzal a régi eszközzel olyan szép ruhákat lehet készíteni, akkor mi lesz az új, modernnel?

Viszonylag gyorsan ki is választottam egy olyan varrógépet, ami megfelelt az igényeimnek minden tekintetben, illetve az ára is elfogadható volt számomra. A varrogepguru.hu oldalán úgy lehet megtalálni ezt aloldalak szerint, hogy Gyorsvarrógép – Varrógépek – Varrógépguru. Úgy voltam vele, hogy ha már lúd, legyen kövér, rendelek egy varrodai széket is. Ugyanis egy egyszerű, fából készült széken ültem egészen eddig a varrógépem mellett, és finoman fogalmazva nem volt a legkényelmesebb darab a világon. Már pedig, amikor belelendültem a munkába, sokszor képes voltam olyan sokáig varrni, hogy arra eszméltem, nagyon fáj a hátam! Nagyon hasznosnak találtam az oldalon található funkciók közül az értékelést. Ugyanis ennek köszönhetően megismerhetjük más, korábbi vásárlók véleményeit is, és ennek fényében dönthetünk. Már pedig szerintem nincs annál hasznosabb vélemény, mint amikor valaki leírja a használat után a saját tapasztalatait.

Mindezek alapján nem hezitáltam sokat, úgy döntöttem, hogy megrendelem mind a varrógépet, mint a varrodai széket a hátam kényelme érdekében. Mindkettő nagyon jó beruházásnak bizonyult, a szék sokat segített a hátfájásomon, az új varrógéppel dolgozni pedig egész egyszerűen egy álom. Biztos vagyok benne, hogy a nagymamámnak is nagyon tetszene, és egy csomó szép holmit varrna a Gyorsvarrógép – Varrógépek – Varrógépgurunak a segítségével. Azóta a munkafolyamatokat nagyon felgyorsította, így marad egy kicsit több időm a másik hobbimra, a főzésre is.