Én a konyhában töltöm a legtöbb időmet, de a második a fürdőszoba

Nem is olyan régen írtam a konyha felújításáról, ezt ide kattintva olvashatjátok el: https://bourbonkonyha.hu/konyhabutor-a-konyhad-az-otthonod-lelke-akkor-rendezd-is-be-ugy/.

Akkor úgy fogalmaztam, hogy a konyha az otthon lelke. MOst pedig úgy döntöttem, hogy a fürdőszobáról is írok, mert a nagy felújítási lázban az sem maradhat ki.

egy szakács tudja, hogy mennyire nehéz kimosni a füst, az olaj és az étel szagot a hajból és a ruhákból. Aki nem szeretné, hogy egy baráti összejövetel alkalmával esetleg az olaj szagú haján somolyogjanak a többiek, az pedig tudja, hogy mennyi idő és energia, mire megszabadulunk a szinte a bőrünkbe ivódott étel szagtól.

Éppen emiatt a probléma miatt vallom azt, hogy a fürdőszoba a második hely az otthonomban, ahol a legtöbb időt töltöm, persze csak ha nem alszom.

A fürdőszoba funkciója szerintem átalakult az évek során. Gyerekkoromban tényleg csak és kizárólag a zuhanyzás, vagy kádban pancsolás időtartamára vettem igénybe, de ahogyan idősödtem, úgy töltöttem egyre több időt a fürdőben.

Azt hiszem, akkor volt a csúcs, mikor tinédzser koromban bulikra készültem. Akkor tényleg 2-3 órát is eltöltöttem a fürdőszobában, hogy egy esti bulira vagy egy koncertre, esetleg egy randevúra felkészüljek. Most is nagyon sok időt töltök el itt, igaz, most már inkább relaxációs célzattal. A fürdés sokkal inkább a relaxálásról, pihenésről szól már, mint a tisztálkodásról. Persze az is fontos, de maga a tisztálkodás 10-15 perc lehet, a többi csak relaxáció egy hosszú nap után a kádban.

Hogy a fürdés igazán pihentető lehessen arra van szükség, hogy jól érezzük magunkat a fürdőszobánkban. Bármennyire is igyekszünk, nem lesz pihentető és kellemes a fürdés egy csúnya, rendetlen fürdőben.

http://furdoszobaotletek.hu/
http://furdoszobaotletek.hu/

Ezért döntöttem úgy, hogy a http://furdoszobaotletek.hu/ oldal alapos áttanulmányozása után én is egy kisebb felújításba kezdek.

Nem akartam igazán nagy munkába kezdeni, csak lecseréltem a tükröt egy olyanra, ami mögött szekrény van, hogy oda is tudjak pakolni, illetve a http://furdoszobaotletek.hu/ ötletei alapján egy kicsit rendszerezettebb, harmonikusabb berendezést alakítottam ki. Tettem be új polcokat, egy új fürdőszoba szőnyeget és mindent elpakoltam vagy kidobtam, amit nem használok. Így sokkal jobban érzem magamat a hosszas fürdőzésekkor, mert nem azon agyalok, hogy mit kellene elpakolnom, vagy változtatnom, végre elégedett vagyok a fürdőszobámmal.