Fogtömés olcsón- dolgok, amiket egy gasztronómia rajongónak tudnia kell

Aki szereti a hasát, szereti az édességeket és szeret jókat enni, annak egy idő után el fog jönni a pillanat az életében, amikor fel kell keresnie egy fogorvost.

A fogtömés olcsón a legjobb, egy barátom mindig ezt mondja. Persze ez csak akkor igaz, hogyha az ár nem egyenesen arányos a minőséggel. Hiszen a fogunkat, lehetőség szerint még hosszú évekig használni szeretnénk és nem akarjuk, hogy egy tömés megakadályozzon abban, hogy továbbra is jókat együnk. Ezért ajánlott olyan fogorvoshoz menni, akiben megbízunk, akit szakmailag elismerünk.

Sajnos hiába mossuk minden nap a fogainkat, hogyha genetikailag hajlamosak vagyunk a fogszuvasodásra, akkor sajnos úgyis ki fog lyukadni a fogunk. Persze a fogmosás megelőzheti ezt, de az az általános sajnos, hogy nem tudja teljesen megakadályozni, mert sajnos egyéb tényezőktől is függ, hogy ki fog-e lyukadni a fogunk.

Minden évben legalább egyszer ajánlott elmenni fogorvoshoz, hogy mindig aktuálisan tisztában legyünk a fogaink állapotával és az sem ajánlott, hogyha fájdalmat érzünk, akkor halogassuk a fogorvos látogatását.

Van egy fogászat a kacsa utcában, ahol a fogtömés olcsón elvégezhető, nagyon családias a légkör és igazi profik dolgoznak náluk. Az orvosaik mind szakmailag nagy elismerésnek örvendenek, mindegyikük ért ahhoz, amit csinál.

A rendelő nagyon barátságos, családias, és amióta ide járok, azóta nem félek már a fogorvosoktól sem. Van ugyanis valami nyomasztó abban, ahogy kint ülnek az emberek a lepusztult váróban, miközben a csendben csak a fúró hangja és néha a fogorvostól félő gyerekek sírása hallatszik.

Senki nem szeret fogorvoshoz menni, mert az állami fogorvosok majdnem mindegyike ilyen. fertőtlenítő szag, sok várakozási idő, unott orvosok. Ezek jellemzik ezeket a fogorvosi rendelőket.

Ha egyszer az ember elmegy egy olyan helyre, ahol még a fogtömés is olcsón megúszható, teljesen megváltozik a véleménye az egészről. Én nem félek a fogorvosoktól, pedig régen sosem kedveltem őket, addig halasztottam a lyukas fogak tömését, amíg csak lehetett.

Már gyermekkoromban is rajongtam az édességekért, de akkoriban a fogmosás nem tartozott a kedvenceim közé. Genetika ide vagy oda, a fogmosás nem ment meg minden esetben a lyukas fogaktól, de az elmaradt fogmosás garantáltan lyukas fogakhoz vezet.

Amíg lehetett, mindig titkoltam, hogy lyukasak a fogaim, aztán persze mikor kiderült, a lyuk már mélyebb lett és nagyon fájt. Ezek a gyermekkori kellemetlen emlékek idézték elő a fogorvostól való félelmemet.

Aztán nem is olyan régen kilyukadt a fogam, a rágás is gondot okozott már, szóval utána néztem, hogy mennyibe kerülne egy magán klinikán betömetni a fogamat. A kacsa utcai fogászatnál, ahova járok, már 12.000 Ft-tól be lehet tömni, ami nagyon olcsónak számít, főleg a fogorvosok szaktudását figyelembe véve.

Nagyon kedvesek voltak, hamar kaptam időpontot, nem kellett sorba állnom, nem kellett annak ellenére várakoznom, hogy időpontom volt. Minden zökkenőmentesen zajlott, és a pozitív tapasztalataim óta az egész család ide jár fogorvoshoz. A kedves és szakszerű ellátás teljesen megváltoztatta a fogászatokról bennem kialakult képet, itt megmutatták, hogy egy fogászati beavatkozásnak nem kell feltétlenül fájdalommal járnia.

Azóta is szívesen ajánlom őket az ismerőseimnek. Igaz, nem sűrűn szeretnék hozzájuk járni, mert persze azt nem akarom, hogy a fogaim rosszak legyenek, de már nem szorongok annyira, hogyha el kell mennem a fogorvoshoz. Már a szokásos féléves vizsgálatomat is itt végzik, annyira megkedveltem a helyet.