Egy étterembe is kellhet egy jó kis klímaberendezés

Nem nagyon szoktam étterembe járni, sokkal jobban szeretem a streetfood-okat, szerintem ebben rejlik a legtöbb lehetőség. De persze ennek ellenére azért van tapasztalatom pár étteremmel, és fontosabb alkalmakkor, általában születésnapokon mindig elmegyünk a családdal étterembe, és természetesen mindig az ünnepelt választja ki, hogy hová. Bár azt azért hozzá kell tennem, hogy általában mindenki ugyanazt választja minden évben, tehát túl nagy változatosság azért nincs benne. Mi inkább otthon szeretünk főzni, és kísérletezgetni, szerintem nagyon izgalmas kipróbálni egy új ételt úgy, hogy már maga az elkészítés folyamat is érdekes és tele van újdonságokkal. Szerintem ez egy nagyon jó kis program, de sajnos benne van a pakliban, hogy az eredmény kukába való. Nem véletlenül külön szakma ez.

Az egyik legjobb barátnőm is szakács, és neki nagy álma volt egy saját kis étterem megnyitása, ami meg is valósult. Hozzá elég gyakran járok, mert ha valami újdonságot kísérletez ki, akkor kikéri a véleményem, meg úgy általában az étteremmel kapcsolatban is, mert tudja, hogy elég kritikus tudok lenni, és mindig őszintén elmondom a véleményem.

Így volt ez tavaly nyáron is: a helység adottságai alapvetően nagyon jók, egy baj volt csak: elképesztő meleg volt bent. Ezért úgy döntött, hogy vesz egy klímát, amit a https://shop.klimaglobal.hu webshopján keresztül rendelt meg. Ez a cég klímák forgalmazásával, illetve azok beszerelésével és karbantartásával is foglalkozik, viszont utóbbi két szolgáltatás két megyében vehető igénybe; az egyik Győr-Moson-Sopron, a másik pedig Komárom-Esztergom. De az fontos, hogy ez tényleg csak a beszerelésre és a karbantartásra vonatkozik, mert rendelni bárhonnan lehet, mert kiszállítják. Mivel a barátnőm étterme Budapesten van, így ő sajnos ezzel a lehetőséggel nem tudott élni.

De szerencsére a klímát ki tudta választani, amiben segítségére voltak a webshopon olvasható információk is. Kezdetben fejtörést okozott neki, hogy milyen típusú klímát válasszon, illetve az is, hogy melyik típus mit takar, ugyanis van például monoblokk klíma, és oldalfali klíma is. Végül utóbbi mellett döntött, ami beltéri és kültéri egységből tevődik össze, és egyébként ez a legnépszerűbb típus, az elnevezése pedig abból fakad, hogy a falra szerelhető fel. Ez azért lehet fontos információ, mert vannak olyan klímaberendezések is, amiket a plafonra kell felhelyezni és álmennyezet is szükséges hozzájuk. Az oldalfali klímáknál van lehetőség arra, hogy egyetlen kültéri egységhez akár több beltéri berendezés is tartozzon. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően pedig a barátnőm meg tudta oldani, hogy ne csak a vendégtérben, de az irodában is legyen egy klíma.

Amit még jó tudni, az az, hogy bármilyen klímát is válasszon az ember, a kültéri egységek elhelyezéséhez mindenképpen egyeztetés és akár engedély is szükséges lehet, mivel ahogy a nevéből is rá lehet jönni, ez az épület külső falára kerül. És a balesetek elkerülése végett, értelemszerűen fontos szempont az, hogy a fal elbírja a berendezést.

De visszatérve a beltéri klímára: a https://shop.klimaglobal.hu oldalon van lehetőség akár „csomagban” is megrendelni a klímákat, ami azt jelenti, hogy ha például valaki úgy szeretne klímát, mint a barátnőm, hogy két külön helységbe, akkor magát a berendezést ennek megfelelően lehet megrendelni. Tehát van olyan csomag, ami tartalmaz egy kültéri egységet, és két, ehhez megfelelő beltérit, amik természetesen teljesen egyformák. De van olyan is, ami egy kültéri, és akár öt beltéri egységgel rendelkezik. Mivel a teljesítmény sem mindegy – ami ugye a helységek méretétől is függhet -, így az ilyen csomagoknak nincs feltüntetve az áruk a honlapon, ezért árajánlatot kell kérni. Ezt egyébként könnyen meg lehet tenni az „ajánlatkérés” gombra kattintva: ekkor felugrik egy menü, amin meg kell adni néhány adatot, mint például a név, e-mail cím és esetleg telefonszám, bár ez nem kötelező. illetve ezek mellett szükséges még egy rövid üzenetet írni azzal kapcsolatban, hogy mi az ajánlatkérés tárgya.

A barátnőm is így csinálta, és minden teljesen rendben zajlott, a klíma is a megbeszélteknek megfelelően megérkezett hozzá. Úgyhogy, akinek klímára van szüksége, annak bátran tudjuk ajánlani a https://shop.klimaglobal.hu –t.