Nem csak külföldön, itthon is vannak különleges ízek és látnivalók

Ti szerettek új fogásokat kipróbálni és különleges, idegen konyhákkal megismerkedni? Mert én nagyon! Akárhányszor külföldre utazok, mindig ott van a látni- és tennivalók listáján a helyi különlegességek kipróbálása. Szerintem a konyhájuk által az egész nemzetet is jobban meg tudod ismerni. Hiszen az ízlésviláguk, és a temperamentumuk is megmutatkozik az ételeikben. Nekem például nagy kedvencem a mediterrán konyha. Könnyű, finom és egészséges ételeket fogyasztanak, és persze a tenger közelsége miatt rengeteg egészséges és friss tengeri herkentyűt és halat fogyasztanak, amit én is imádok. A legtöbbször épp a mediterrán vidékekre szoktunk utazni, ha nyaralásról van szó.

Ez a külföldi utazás ebben az évben sajnos elmarad, de nekem még ez sem szegte kedvemet. Nagyon jó belföldi programot találtunk ugyanis, amivel helyettesíthetjük a tengerpartot. A nyári tervezgetés alatt ugyanis megtaláltuk a https://www.cultractive.eu/latnivalok oldalt, ahol nagyon sok érdekesség van összeszedve a Csallóköz és a Szigetköz látnivalóiról. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi izgalmas tennivaló és kulturális örökség van Győr-Moson-Sopron megye környékén. A https://www.cultractive.eu/latnivalok linken ti is rá tudtok szűrni arra, hogy milyen jellegű emlékekre vagytok kíváncsiak, és össze tudtok állítani egy listát arról, hogy miket szeretnétek majd a leginkább megnézni. Kastélyoktól kezdve a szépséges templomokon, múzeumokon és tájházakon át mindent megtalálhattok itt.

Ha rá szeretnétek szűrni a látnivalókra, akkor válogathattok épített, természeti, gazdasági és kulturális örökségek között is, sőt, még azt is be tudjátok jelölni, ha kifejezetten ingyenesen látogatható helyeket szeretnétek megtekinteni.

Ami még nagyon megtetszett a https://www.cultractive.eu/latnivalok oldalon, az nem más, hogy nem csak látnivalók között tudtok válogatni, hanem rendezvények és túrák között is. Ha ránéztek az oldalra, találhattok előre összeállított, rendkívül igényes túraajánlatokat. Itt is a kedveteknek megfelelő opciók között válogathattok, ugyanis a kínálatban van városnéző túra, természeti gyalogtúra, biciklis túra, de még vízi túra is! Eldönthetitek, hogy több napos túrát szeretnétek-e (vízi túrák esetében például ez ajánlott), vagy csak egy napos nagy sétát szeretnétek tenni a Szigetköz és Csallóköz gyönyörű vidékein vagy városaiban. Sőt mi több, még Szlovákia határ menti részeit is bevonták ezekbe az ajánlatokba. Ellátogathattok például Dunaszerdahelyre is.

Nekem nagyon megtetszett a “Gyógyvíz, gyógynövény” nevű túra, hiszen itt a gyógyvizes fürdőzés mellett lehetőség van őstermelői gazdaságokból származó kézműves termékek kóstolására is. Ez kell nekem! Szerintem erre a túrára fogok én is benevezni. Láthatóan itthon is vannak még kipróbálni való ételek.

Nagyon szimpatikus még a Cultractive cég oldalával kapcsolatban, hogy minden túráról elég szép kis leírást is nyújtanak. Itt egyesével jelölik a túrák állomásait, és mindegyikről találhatsz is egy kis leírást, ami bemutatja, mitől is olyan különleges az a hely. De ez még nem minden, ugyanis a túra igazán fontos adatait is feltüntetik. Ilyen például, hogy hány kilométer hosszú az útvonal, mennyi idő alatt lehet teljesíteni, van-e frissítőpont az útvonalon, illetve hogy mekkora szintkülönbségekre lehet számítani a túra alatt. Aki például nem szeret nagyon hegymenetben járkálni, annak ez elég hasznos infó.

Egyébként ha valaki valamilyen okból kifolyólag nem lenne 100%-ban elégedett az előre összeállított túrákkal, az akár saját útvonalat is tervezhet. Ezt segíti a Cultractive oldalán található túratervező. Ha regisztrálsz az oldalra, akkor el is tudod menteni a túra tervedet, és a későbbiekben vissza tudod nézni.

Én nagyon hálás vagyok a Cultractive-nak, hogy ilyen igényes túrakínálatot állított össze. Ajánlom nagyon nektek is, hogy menjetek fel a https://www.cultractive.eu/latnivalok oldalra, és keresgéljetek a látnivalók között, majd tervezzetek magatoknak egy kellemes kis túrát, vagy nézzétek meg, milyen rendezvények lesznek épp a környéken!