Gyors megoldás konyhai vészhelyzetre

Ahogy tavaly közeledett a karácsony, a családi vacsora megtartásának esedékessége egyre közeledett. Abban az évben ránk hárult a feladat, hogy az családommal vendégül lássuk a rokonságot. Jó előre megterveztem, hogy mi legyen a karácsonyi menü, és minden előkészületet megtettem, hogy minden zökkenőmentesen alakuljon a főzés lebonyolítása során.

Megvásároltam minden hozzávalót, előkészítettem a karácsonyi terítéket, és már teljesen készen álltam arra, hogy elérkezzen a vacsora napja. Azonban két nappal tervezett közös ünneplés előtt rájöttem, hogy nagy bajban vagyok, ugyanis kifogyott otthon a gázpalack, ami azért probléma, mert ez működteti a tűzhelyet, nem pedig vezetékes gáz. Kétségbeesetten telefonáltam a férjemnek, aki szintén tanácstalan volt.

Betoppan a segítség

Ekkor lépett be a házba édesapám, aki fél füllel hallotta a beszélgetésünket. Amikor letettem a telefont, rögtön előállt a mentőötlettel. Azt kérdezte, hogy én miért nem online intézem a gázpalack rendelést? Bár haladok a korral, fogalmam sem volt róla, hogy létezik ilyen lehetőség a gázpalackok területén, és lám, a hatvan év fölötti apukán jobban képben volt, mint én. Így ellátogattam arra a weboldalra, aminek a címét megadta, és be kell valljam, meglepődtem. Az oldal szerkesztője a bemutatkozásában leírja, hogy már rég a szakmában dolgozik, és tudja, mennyire számít az idő. Ezt alá tudom támasztani, de nem csak az üzleti életben, hanem magánemberként is sokat számít, mivel töltjük az időnket. A sorban állás, felesleges várakozás bizony a családtól veszi el az időt.

Örömmel olvastam, hogy a házhoz szállítás Budapesten, illetve annak vonzáskörzetében kedvezményes. Ennyi információ elég is volt ahhoz, hogy úgy döntsek, felhívom a céget, és házhoz rendelem a gázpalackomat, amire szükségem van a karácsonyi vacsora elkészítéséhez. Egy kedves úr vette fel a telefont, aki rendkívül barátságos és segítőkész volt velem, emiatt rögtön pozitívan álltam hozzá ehhez a számomra egyelőre ismeretlen dologhoz. Közösen megbeszéltünk egy időpontot, amikorra kihozzák nekem terméket. Egyeztettük, mekkorára van szükségem, majd elköszöntünk egymástól.

Másnap, ahogyan azt kértem, pontosan hozták a gázpalackot, ráadásul a kedves kiszállító férfi előzékenyen nem engedte, hogy cipeljem a rendkívül nehéz eszközt, ezért egészen a konyháig hozta nekem, és még a beszerelésében is segített. Rengeteg időt, és ami a legfontosabb, rengeteg energiát spóroltam meg azzal, hogy az otthonomba hozták a palackot. Sose szerettem kicserélni, mert hosszú volt mindig a sor a telepen, ahol a cserélést végezték, illetve nagyon nehéz is volt, ezért szerettem többnyire a férjemre hárítani ezt a feladatot. Persze ezt akkor nem tehettem volna meg, hogy a karácsonyi utolsó hajtás közepette ilyenekkel fárasztom a munkája mellett.

Szerintem megéri azt a plusz költséget, amivel a kiszállítás jár, mert cserébe az időnket arra fordíthatjuk, ami igazán fontos. Az én esetemben például a karácsonyi vacsora elkészítésére, ami valljuk be, nem kis időt vesz mindig igénybe. Háziasszonyoknak, időseknek, kisgyermekes családoknak kifejezetten ajánlom, mert a gázpalack cseréjéhez nem is kell elhagyni a házat, ami ezekben az élethelyzetekben nem mindig olyan egyszerűen megoldható. Természetesen a fiatal- és középkorúaknak pedig azért jó megoldás ez, mert az ő mindennapjaikat meg a munka korlátozza be igen szűkös keretek közé. Ezért mondható el összességében, hogy egy okos megoldás lehet, hiszen a rugalmas kiszállítási idő miatt mindenki megtalálhatja magának azt az időpontot, amikor sorban állás nélkül egyszerűen megvásárolhatja a választott nagyságú gázpalackot.