A gasztronómiai élvezetek és a fogzás körüli nehézségek

Kisgyermekes szülőként sem kell lemondani a régi szokásokról, a gasztronómiai élvezetekről. Ezt mi is kikötöttük magunknak, amikor megszületett a babánk, hogy időt szánunk a közös időtöltésre, a közös éttermi vacsorákra. Persze ez egy kicsit bonyolultabb megoldásokat kínál így, mint korábban, de mindent meg lehet oldani.

Nekünk ebben nagy segítség volt a baba fogzás időszakában az Imagine Baby rágómakija, amit egyébként ajándékba kaptunk. Egy ilyen kis makiról van szó, ami BPA-mentes anyagokból készült és FDA-, valamint CE-minősítéssel rendelkezik. Mosogatógépben mosható és sterilizáló gépben is tisztítható.

A baba fogzás időszaka nem könnyű, bár mindenki máshogy éli meg. Vannak babák, akiknél egyáltalán nem jelentkeznek fájdalmas tünetek, mások igen nehezen viselik. A Rágómaki viszont mindenki számára jó választás, hisz a duzzadt ínyre nagyon jó hatással van a rágás. Ráadásul ezeket a makikat úgy tervezték meg, hogy használatukkal a motorikus képességek is fejlődnek, és a babák már előkészülnek a fogkefe fogására is.

A baba fogzás nem egyszerű időszak, és ilyenkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy nem minden baba ugyanolyan. Az is nagyban változik, hogy kinek milyen korban kezdenek el kibújni a fogacskái. Tehát fontos, hogy ne hasonlítgassuk a babánkat más babákhoz. Annyi azonban biztos, hogy a rágás az egyik legjobb gyógyír a fogzásra, hisz a duzzadt ínyre igen jó hatással van.

Az Imagine Baby rágómakijai pedig úgy vannak kialakítva, hogy a fejükön lévő puha dudorokra fel lehet vinni a fájdalomcsillapító géleket. Amit aztán a baba higiénikusan el tud oszlatni az ínyén. Vigaszt jelent, hogy a fogzás nem tart örökké, a babák három éves korukra már minden fogukkal rendelkeznek. Az első fogak általában hathónapos korban bújnak ki, és az első fogak általában az első, alsó fogak.

Mióta megvan a Rágómaki, azóta mi is nyugodtabban megyünk el vacsorázni, hisz tudjuk, hogy mindent megtettünk azért, hogy a baba könnyebben viselje a fogzás időszakát.

A baba fogzás sokakat nagyon megvisel, számukra is jó megoldást jelentenek ezek a Rágómakik, melyek többféle vidám színben kaphatók.