Táskás szem elleni szer a konyhából vagy inkább egy webshopból?

Én egy jó darabig nem igazán hittem a házi gyógymódokban, de legalábbis nagyon korlátozottan. Még most is azt gondolom, hogy vannak olyan problémák amikre igenis megoldást jelenthetnek, különösen akkor, ha nem betegségről van szó. Egyéb esetekben viszont inkább csak kuruzslásnak tartom. De vitathatatlan, hogy vannak helyzetek, amikor egy-egy házi praktika valóban beválhat és hatékony is lehet.

Igazából az egyik barátnőm vezetett be ennek a rejtelmeibe: ő ugyanis imád a konyhában sürögni-forogni, már kiskorában is mindig a nagymamája körül segédkezett és a különféle praktikákat is tőle leste el. Például, ha fáj a gyomra, mindig iszik egy kis kamilla teát. De nem a filtereset, hanem szárított kamillavirágot vesz és azt forrázza le. Egyből helyre is jön.

Ha pedig elmegy bulizni, ami után csak keveset tud aludni, vagy akár egy átdolgozott éjszaka után, feldagad a szeme és táskás lesz, arra is van megoldása. Több is. Például érdemes lehet uborka szeleteket helyezni a szemekre, de akár a fagyasztott zöldség is segíthet. Persze ezek a kis tippek csak azoknak nyújtanak megoldást, akiknél időszakosan lépnek fel ezek a tünetek, vagyis ugye maga a táskás szem. A barátnőm anyukájánál már nem válnak be sajnos. Éppen ezért a barátnőm neki állt kutakodni az interneten, hátha talál valami olyan krémet, ami segíthet az anyukájának. Már rengeteget kipróbáltak, rövidebb, hosszabb ideig, de egyik sem volt igazán eredményes, ezért is vette a kezébe a barátnőm az irányítást, hiszen ő többfelé tud keresni a neten, akár külföldi oldalakon is.

táskás szem

Így is tett, de a várakozásaival ellentétben, nem egy külföldi webshopban talált rá arra, amit keresett, hanem egy magyar oldalon. Egy olyan ránctalanító szérumra sikerült ráakadni, amelyet Olaszországban fejlesztettek ki. Olvasott egy cikket is az oldal blog felületén, ami a táskás szemekről szólt. Ebből megtudta, hogy ezer és egy oka lehet a szem alatti párnácskáknak, de szerencsére, az anyukája esetében semmiféle egészségügyi ok nincs a háttérben. Elmesélte, hogy milyen problémákat jelezhet, pontosabban milyen betegségeknél jelenhet meg a táskás szem, mint tünet, és eléggé meglepődtem, mert akár pajzsmirigy problémákat és vesebetegséget is jelezhet. Úgyhogy az biztos, hogy akinek táskás a szeme, és más egyéb tünetei is lennének, annak érdemes inkább kivizsgáltatnia magát először.

De olyan hétköznapi dolgok is okozhatnak táskás szemeket, mint mondjuk a dohányzás, a túl sok sós étel, de még az is, ha nem mossuk le éjszakára a sminket. Velem is gyakran megesett, hogy olyan fáradt voltam, hogy nem volt már erőm megtisztítani az arcom, de szerencsére leszoktam erről, miután egy kozmetikus barátnőm jól rám nem ijesztett.

Na, de visszatérve erre a szérumra, amit már említettem: a weboldalon azt írják, hogy táskás szemekre kiválóan hat, illetve segít eltüntetni a kisebb szemkörnyéki ráncokat és szarkalábakat is. A hatás pedig azonnali: vannak a weboldalon videók is, amiken egyértelműen látszik, hogy hogyan is hat ez a szérum. Egészen pontosan pár perc alatt látványos eredménye van, ezt pedig egy stopperrel mérve igazolják. Egészen addig nehezen hittem el, hogy ez tényleg úgy működik, ahogyan írják, de valóban: ahogy néztem a videókat, csak ámultam. De főleg azon, hogy mennyire másképp néztek ki a nők a videón, konkrétan 3-4 perc alatt éveket fiatalodtak, miután felkenték ezt a szérumot.

A barátnőm nem is gondolkozott túl sokat: kettőt is rendelt belőle, egyet az anyukájának, egyet pedig magának, végszükség esetére. A szállítás egyébként hihetetlen gyors volt: egy hétköznapi délelőttön rendelte meg és másnap már kézhez is kapta, ráadásul úgy, hogy még szállítási költséget sem kellett fizetnie.

Az anyukája mindennap használja ezt a szérumot, a táskáknak pedig nyomuk sincs. Nem győzi begyűjteni a bókokat, annyira megváltozik a külseje, miután bekenni a szeme alatti területet. Arról pedig nem is beszélve, hogy sokkal jobban érzi magát a bőrében, sokkal szívesebben is mozdul ki, és most már nem hord állandóan napszemüveget sem, sőt, csak akkor, ha nagyon muszáj.