Éttermi duguláselhárítás szinte azonnal

Van egy étterem, ahol elég gyakran megfordulok. Egyrészt azért, mert nagyon jók az ételek, sok a különlegesség és a kínálat is nagyon széles. Másrészt pedig azért, mert az egyik rokonomé a hely, és így gyakran kapok kedvezményt. Igazából mindig járna, sőt ingyen is ehetnék ott, de a becsületem és a lelkiismeretem egyszerűen nem hagyja, hogy ne fizessem ki a megrendeléseimet.

Az étterem már elég régóta működik, túl is van a kritikus éveken, amik minden vállalkozás szempontjából vízválasztónak számítanak, és szerencsére elég jól megy a már fentebb említett okok miatt. Na meg persze az sem éppen sokadlagos szempont, hogy központi helyen van, így sokan meg is fordulnak ott.

De múltkor, amikor arra jártam, csak azt vettem észre, hogy „műszaki okok miatt zárva” volt. Egyből telefonáltam is, hogy mi történt, és akkor mondta a rokonom, hogy duguláselhárítás miatt kellett bezárni.

Szerencsére ajánlottak neki egy profi céget, ahol mindenféle szereléssel foglalkoznak, tehát nem csak a duguláselhárítás szerepel a profiljukban, hanem mindenféle vízszerelési, gáz-és fűtésszereléssel kapcsolatos problémákat is meg tudnak oldani. Persze először igyekezett ő maga megoldani a problémát a jó öreg wc-pumpával, de hamar belátta, hogy nem fog menni.

Ajánlották ugye ezt a céget, és azért gyorsan átolvassa a honlapjukat előtte. Abból megtudta a rokonom, hogy 3 módszerük van a szakembereknek a dugulás elhárítására.

Az egyik, amikor egy nagynyomású pumpával igyekeznek megoldani a problémát, a második lehetőség a csőgörény használata, a harmadik pedig, amikor egy víztúlnyomásos berendezés segítségével történik a hiba elhárítsa.

Azt mondta a rokon, hogy neki ez nagyon szimpatikus volt, mert ebből látta, hogy valóban felkészült szakértők fognak hozzá kimenni, ráadásul úgy, hogy minden eshetőségre fel vannak készülve. Sőt, az is nagyon meggyőző volt, hogy a szerelő szakemberek még nem találkoztak olyan szintű dugulással, amit nem sikerült volna feloldani.

Egyébként ennek a cégnek köszönhetően megbánta, hogy hozzányúlt a „problémához” és saját maga próbálta megoldani, mert azt olvasta, hogy a laikus kezek gyakran súlyosbítják a problémát és akár még nagyobbat is csinálhat a már meglévő bajból. Pedig a pumpáláson kívül csak egy kis duguláselhárító szert öntött a wc-be, de – és ez egy mindenki számára hasznos info – valójában meg van az esélye annak, hogy csak még nagyobb dugulást okoznak ezek a szerek. Hiszen, nem alkalmazható minden esetben és ugye mi nem tudhatjuk, hogy mi is okozza a problémát.

De a lényeg: a duguláselhárítás mint expressz szolgáltatás is működik a vizgazfutesszerelo.hu-nál, ugyanis, ha szükség és igény van rá, akkor akár egy órán belül is kiszállnak a helyszínre. Ami ugye egy étterem esetében kifejezetten fontos, egyrészt a bevétel kiesést megelőző hosszas zárva tartás miatt, másrészt pedig a higiéniai okok és az esetlegesen elszabaduló szagok miatt.

Szóval igazából sokat nem gondolkozott, hogy kiket hívjon ki, mert nem nagyon volt kérdés. A duguláselhárítás teljes folyamatát végigkísérte és végignézte egyébként a rokonom, na, nem azért, mert hirtelen ő is szakértőnek kezdte magát érezni, hanem azért, hogy ha legközelebb probléma lenne, akkor bővebb tájékoztatást tudjon adni a szakembereknek.

Egyébként azóta már az otthonában is segítségül hívta a már jól ismert cég szakembereit, igaz, hogy akkor már a gázkazánhoz kellett némi szaktudás, de azt is gyorsan, hiba és gond nélkül meg tudták oldani.