Az angol nyelvtanulás online is egy jó ötletnek bizonyult

Az angol nyelvtanulás online elég megosztó téma az emberek között. Sokaknak nem tetszik, sokan pedig imádják. Sok ember van, akinek szüksége van arra, hogy emberekkel találkozzon nyelvtanulás közben, hogy kéznél legyen az oktató, hogy akár fizikai kapcsolatot tudjon létesíteni vele.

De vannak, akiknek elég, ha leülnek egy program elé, és abból is meg tudnak tanulni angolul. Én inkább az utóbbi vagyok. A munkám miatt nem jut időm arra, hogy nyelvórákra járjak és nem is szeretek csoportban tanulni. Nekem az online tanulás sokkal jobban megfelel, mint a személyes jelenlét. Amúgy is igyekszünk a zsúfolt mindennapjainkban időt szakítani a pihenésre, nekem nem hiányzik az, hogy még munka után nyelvórákra utazzak.

Az online nyelvtanulás legnagyobb előnye az, hogy akkor csinálja, akkor tanul, amikor időt tud szakítani rá. Én például éjjeli bagoly vagyok, nekem az, hogy éjszaka tanulok teljesen mindennapi, de nem hiszem, hogy valaha találnék olyan nyelviskolát, ahol este 10kor tartanának órákat a kedvemért.

Az online nyelvtanulás szerintem sokkal jobban alkalmazkodik egy felnőtt életéhez, amikor a munkán és a tanuláson kívül más feladatokat is el kell végeznie, akkor nincsen ideje az embernek órákra járkálni. Legalábbis nekem nincsen. Ezért nagyon megörültem az online angol tanulás lehetőségének, amikor megtaláltam a nyelvoktato.hu oldalon.

Itt még azt is kiszámolták, hogy az utazásra mennyi időt fordítanak általában az emberek a nyelvtanuláskor, és nekem nem tetszenek ezek a számok, én nem akartam ennyit ezzel eltölteni.

Nekem sokkal jobban tetszik az is, hogy nem fix idő alatt kell megtanulnom a leckéket, hanem ha jobb napom van akár 2-3 órát, rosszabb napjaimon meg mondjuk fél órát is rászánhatok a tanulásra. Szerintem ez jelenti azt, amikor az ember teljesen a saját tempója szerint haladhat.

És hogy miért is akartam ennyire megtanulni angolul?

Szeretek főzni és szeretnék több konyhát is megismerni. De a magyar receptkönyvek, receptek elég korlátozottak, nem dolgoznak annyira érdekes alapanyagokból, mint más országok, és ezeket a recepteket, főzős videókat általában csak angolul, vagy az adott ország nyelvén lehet elérni. Én viszont tanulni és fejlődni szeretnék a konyhában is, ezért szeretnék angolul tanulni, hogy ezeket a recepteket és praktikákat meg tudjam érteni.

A szoros időbeosztásomba pedig tökéletesen beleillik ez az online kurzus, amit a nyelvoktato.hu oldalon is láttam.