Egy nem túl gyakori vacsora téma: a székhelyszolgáltatás

Imádok főzni, ezért ha csak tehetem, a barátaimat egy-egy különleges fogással és kellemes italokkal lepem meg, ha születésnapjuk van. A legutóbb épp Liza nevű barátnőmet invitáltam át magamhoz vacsorára. Igyekeztem egy olyan menüt összeállítani, amit még nem kóstolhatott korábban. Mivel tudom, hogy szereti a fűszeres ételeket, egy indiai fogás, a paneer masala mellett döntöttem. Italként pedig egy indiai joghurtos gyümölcsös italt, lassit szolgáltam fel neki. A vacsi csodásan sikerült, jókat nevetgéltünk és beszélgettünk.

A múlt héten pedig éppen én voltam a soros, már ami a szülinapot illeti. Mivel Liza nem egy nagy konyhatündér, úgy döntött, ő inkább egy étterembe fog engem elvinni. Az étterem nagyon hangulatos volt, és a kaja is szuper volt, de Liza kicsit gondterheltnek tűnt. Amikor rákérdeztem, hogy mi a helyzet, kicsit elszégyellte magát és bocsánatot kért, hogy a szülinapomon nem tud kitörő örömmel ünnepelni velem. Elmesélte, hogy a párjával közösen létrehozott vállalkozása kisebb bajban volt mostanában. El kellett hagyniuk az irodát, ahol eddig dolgoztak, mert az épületet felvásárolták, és most sürgősen megoldást kell találniuk. A párja, Dani elvileg már talált egy nagyon jó céget, akik tudnak segíteni nekik. Ez a cég nem más, mint egy székhelyszolgáltató Budapest területén, és a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ oldalon talált rájuk.

Mivel nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, megkértem Lizát, hogy világosítson fel, hogy mi is az a székhelyszolgáltató Budapesten. Elmondta, hogy a lényeg az, hogy ha megbízzák ezt a céget, akkor nem kell külön azzal bajlódni, hogy a hatóságokat fogadják, nem kell külön irodát fenntartani, és az összes postán érkező küldeményt beszkennelik és továbbítják is feléjük. A postára járást tehát megspórolják nekik. Továbbá ezáltal nem kell a saját lakásukat bejegyeztetni a cég székhelyeként, és emiatt nem kell építményadót fizetniük, ami egyébként nem kis összeg lenne. Sőt, még szükség esetén tárgyalót is tud biztosítani a székhelyszolgáltató, ha ügyféllel lenne találkozójuk, tehát ezzel sem lenne gondjuk. Mivel igazából otthonról is tudnak dolgozni, ez egy remek megoldás lenne számukra, és nem kellene havonta bérleti díjat fizetniük az iroda után. A szekhelyszolgaltatas24.hu pedig még a cégmódosításban is ingyen segítene nekik.

Mindemellett elég kedvezményes áron tudnak hozzájutni ennek a cégnek a szolgáltatásaihoz, ugyanis az első ingyenes hónap után 6 hónapra mindössze 29.900 forintot és áfát kell fizetniük. Ez egy eléggé jó ár ahhoz képest, amit korábban az iroda fenntartására kellett fordítaniuk. Ráadásul szerencséjük van, mert a székhelyszolgáltató Budapest területén 2 irodával is rendelkezik, amelyek közül az egyik éppen egy 10 perc sétára található a lakásuktól. Ez az iroda a Szinyei Merse utcán található, míg a másik a Bem rakpart környékén, tehát mindkettő nagyon centrális helyen van és könnyen megközelíthető.

Liza egy kicsit mindig bizonytalan az ilyen fontos döntések előtt, mert elég gyanakvó természetű. Dani azonban biztosította, hogy ezt a céget a Bisnode cégminősítő pénzügyileg stabilnak minősítette. Ha ez még nem lenne elég biztosíték, akkor ott van még az a tény, hogy már 11 éve vannak a színtéren, kiterjedt hálózattal és sok-sok elégedett ügyféllel. Nem fognak tehát egyik pillanatról a másikra csak úgy felszívódni és ott hagyni a bajban Lizáékat és a céget.

Én egyáltalán nem láttam olyan tragikusnak a helyzetet, mint amire Liza viselkedése utalt. Ez a cég az elmondások alapján abszolút korrekt és jó szolgáltatásokat nyújt, ami ideális számukra. Győzködtem hát én is, hogy fel a fejjel, szerintem szuper megoldást találtak a problémájukra. Azért, hogy ennek a véleményemnek nyomatékot adjak, rendeltem is magunknak egy-egy pohár bort, hogy tudjunk rá koccintani egyet.

székhelyszolgáltató budapest