Vendéglőnkben csak a Greenway takarítógépét használjuk

Őszintén megmondom, nem is emlékszem, hogy mikor kerültem bele pontosan a vendéglátás és gasztronómia világába, bár valószínűleg akkor állnék a legközelebb az igazsághoz, ha azt mondanám, hogy ebbe születtem bele és a véremben volt mindig is. Szüleim is vendéglátósok voltak, megjárták a ranglétrákat és szamárlétrákat minden szempontból, míg végül egy szuper, jól menő vendéglőt sikerült kialakítaniuk. Egy idő után a környéken hihetetlenül népszerűek lettek a remek kiszolgálás, magas minőségű ételek, a kedves alkalmazottak és persze az állandó tisztaság miatt, bár ahogy nőtt a forgalom, ezeket egyre nehezebb volt magas minőségen tartani. Nos, már gyerekkoromtól kezdve ebben a közegben mozogtam és egyenesen rajongtam érte, hiszen mindig is nyitott, illetve aktív gyerek voltam. Amikortól lehetett, magam is beálltam segíteni: ugyan tudtam, hogy később semmi nem jelentene kihívást a szüleim – amúgy nagyon helyesen – ragaszkodtak ahhoz, hogy én is próbáljak ki lentről minden munkakört, mert csak így érthetem meg, hogy egy-egy felszolgált étel, vagy egy nagyobb kapott borravaló mögött mennyi munkája van az embereknek, legyenek bármilyen pozícióban. Szóval annak ellenére, hogy a szüleimé volt a hely, gyakorlatilag ugyanúgy dolgoztam mint mások, ha nem jobban – hajlamosabbak voltak inkább jobban megterhelni, hogy véletlenül se érezze azt senki, hogy esetleg kivételeznek velem. Mindenesetre hatásos volt, mert a több éven át tartó leckéből nagyon sokat tanultam és azt hiszem, valóban hozzásegített ez az egész ahhoz, hogy később, amikor nagyobb részt elkezdtem átvenni a kis étterem vezetését, úgy csináljam a dolgokat, ahogy – és sikerült mindezt úgy, hogy még az alkalmazottak is szerettek. Folyamatosan egyensúlyoztam az alkalmazottaim, beosztottak szeretete és a vendégek felé nyújtott maximalizmus között, mert néha ez a kettő nehezen volt sajnos összeegyeztethető, de azt hiszem, többnyire sikerült – hiszen néha jönnek nagyon magas, már-már irreális elvárások a vendégek oldaláról, de ugyanígy nem könnyű mindig a dolgozókkal sem, hiszen ha úgy alakul a szituáció, bárki kinyitja a száját panaszkodni.

Amire viszont nagyon gyorsan kellett egy megfelelő alternatívát találnunk, az a tisztaság volt. A szüleim csodás vezetők voltak, viszont a korral egy idő után nehezen haladtak, ahogyan a takarítási lehetőségekkel is – pedig eszméletlen forgalmunk volt néha, már egyre kevésbé voltak hatékonyak és elegek a hagyományos eszközök. Némi utánajárás után úgy tűnt, számunkra az ideális egy takarítógép lenne. Ez még igényelt némi kutatást, de végül úgy tűnt, hogy az ideális választás a Greenway Magyarország honlapjáról lehet a ráülős takarítógépek közül az egyik. Szüleim, bevallom, meglehetősen szkeptikusak voltak a témával kapcsolatban, nem voltak benne biztosak, hogy nekünk tényleg kellene ilyen, mert valamilyen szinten pénzkidobásnak tartották – nem volt egyszerű meggyőznöm őket arról, hogy ez a lehető leghigiénikusabb, és nem mellesleg a legpraktikusabb, legbiztonságosabb lehetséges megoldás, ami ennyi embernél már indokolt – főleg az őszi-téli, teljesen lucskos, saras, havas időszakban. Szerencsére a weboldalon számos olyan információ volt, amely segített abban, hogy elérjem, hogy béreljünk mi is egy ilyen gépet.

Egyrészt felhívták rá az ember figyelmét, hogy egy úgynevezett full szerviz bérlési konstrukció működik náluk, ami lehetővé teszi azt, hogy az ügyfél mindenféle rejtett költség nélkül, nagyon kedvező feltételekkel tudjon géphez jutni, és mindenekelőtt: sokkal jobban megéri, mint vásárolni. Ebbe a konstrukcióba első sorban az tartozik, hogy egyrészt a Greenwaynél segítenek kiválasztani azt a gépet, amelyik a célokhoz és a környezethez leginkább passzol, viszont ha valamiért mégsem megfelelő vagy bármilyen okból csere lenne szükséges, akkor ezt az ügyfél teljesen ingyen elintézheti. Amúgy a bérelt gépek házhoz való szállításáért sem kell fizetni, úgyhogy bérléskor még ez sem okoz semmilyen logisztikai problémát.

Attól is tűnt elképesztően jó koncepciónak az egész, hogy a Greenway Kft a leírás szerint rendszeresen szervez oktatásokat is a gépek kezelői számára, hogy folyamatosan jól, naprakészen tudják használni azokat, megelőzve ezzel számos meghibásodási lehetőséget és megkönnyítve mindenki életét. A gépeik digitális alapon működnek, ami szintén hozzájárul a magasabb élettartamhoz és a könnyű kezelhetőséghez – ha pedig ez még nem lenne elég, akkor azt is el kell, hogy mondjam, hogy alapból is folyamatosan járnak ki ellenőrizni a bérlőkhöz a takarítógépeket, szintén prevenciós jelleggel. Amennyiben pedig soron kívül meg kell nézni az eszközt, esetleg javítás is szükséges, ezek mind-mind teljesen ingyenes szolgáltatásokat jelentenek, ezáltal nem kell azért rágnia az embernek a körmét, hogy mikor lesz valami baj és vernek rá egy nagyobb javítási díjat. Óh, és persze ezt a kiszállást garantálják, hogy szükség esetén 24 órán belül meg is teszik, de alkalmanként még a 12 óra sem éppen elképzelhetetlen – spoiler: mi végül béreltünk és már volt példa ilyenre is, szóval tutira van ilyen.

A ráülős takarítógépek közül jelenleg 4 bérelhető típus van és mindegyikről egy-egy nagyon korrekt, részletes leírást tettek közzé PDF formátumban is, minden fontos részletes specifikációval és fontos tulajdonságokkal. Ezekben szó esik a legalapabb műszaki adatokról és az egyéb érdekes, innovatívabb tulajdonságaikról, ami alapvetően megkülönbözteti őket a többi piacon lévő terméktől és tényleg teljesen meg tudja győzni az érdeklődőt arról, hogy érdemes ezekből választani. Őszintén szólva én sem voltam egy különösebben hozzáértő személy, így kicsit kifaggattam egy barátomat, aki nálam sokkal jobban benne volt a mindenféle technikai masinák világában: vele átbeszéltük, hogy szerinte melyik lenne számunkra megfelelő és amúgy mi a véleménye az egészről.

Általa meggyőződtem róla, hogy tényleg jó döntés lenne a Greenway Kft-től bérelni egy gépet, végül pedig nagy nehezen a szüleimet is sikerült meggyőzni erről. Így ezek után jómagam felkereshettem az ügyfélszolgálatot szaktanácsadással és a bérlési részletekkel kapcsolatban: gyakorlatilag rögtön teljesen szimpatikusak lettek és nagyjából ugyanazokat a gépeket javasolták, amelyeket előtte is nézegettem már. Teljes körű tájékoztatást kaptam az egyéb, bérléssel és egyebekkel kapcsolatos részletekről is, szóval gyakorlatilag egy szavam sem lehet az egészre: úgyhogy még egy utolsó átgondolás után el is kezdtük intézni a folyamatot. A kért, bérelt gép a megadott határidőre, a megbeszélt körülmények között és módon nálunk is volt, minden pontosan úgy történt, ahogy előre le lett kommunikálva. A tesztelés után és később is teljesen elégedettek voltunk a takarítógépünkkel: amikor egyszer volt valami gond, akkor ezt a megfelelő helyen és módon jeleztük és ahogyan kellett, kijöttek és helyre is rakták, nem okozott túl nagy munkakiesést – valóban nagyon gyorsak, pontosak, precízek voltak. Végül a szüleim is (szerencsémre…)teljesen meg voltak elégedve a bérleménnyel és csak azt sajnálták, velem az élen, hogy miért nem béreltünk egy ilyen csodát hamarabb, természetesen a Greenwaytől, mert valóban elképesztően megkönnyíti vendéglőnk életét!