Spórolj napelemmel és energiatudatossággal! – ez a mottóm

Amióta hallottam az egyik barátnőm anyukájától a környezettudatos, napelemes menzáról, azóta egyre többször kerülök szembe a napelem kérdésével. Egyszer én is szeretnék napelemet szereltetni a házunkra, de az még messzebb van. Igaz, most van egy nagyon jó lehetőség, hogy 0%-os, azaz kamatmentes hitelt is biztosítanak hozzá Pest megyén kívül.

Jó lenne, ha nekem is lenne erre lehetőségem, de sajnos még nem tartok ott. Pedig egyre többször kapom magamat azon, hogy a sporoljnapelemmel.hu oldalát olvasgatom, a napelemek előnyeiről álmodozom. Mert nagyon jó lehet, ha nem kell villanyszámlát fizetned, na meg ha elmondhatod magadról, hogy egy teljesen zöld háztartásban élsz.

Spórolj napelemmel és energiatudatossággal! Ha ugyanabban a cipőben evezel, mint én és a napelem telepítése még csak egy kósza gondolat, akkor is tudsz tenni azért, hogy kevesebb energiát használj.

A napelemek megtérülési ideje ugyanis megrövidíthető, ha tudatosan használod az elektromos berendezéseidet. És ha nincsen napelemed, akkor értelemszerűen ezek az apró kis változások a villanyszámládat rövidítik meg.

A sporoljnapelemmel.hu oldalán láttam tippeket arra, hogy hogyan spórolhatsz az árammal.

Le kell kapcsolni a villanyt, ha nem vagy a szobában, nem szabad a gépeidet készenléti módban hagynod, stb. Ezek olyan apróságok, amiket egy kis figyelmességgel simán meg lehet oldani. De például itt olvastam azt is, hogy a hűtő rácsának a letörölgetésével is spórolni lehet, vagy hogy mennyire sokat jelent, milyen az energetikai besorolása a konyhai gépeinknek.

Az oldal foglalkozik napelemekkel, árajánlattal, a megtérüléssel és ilyen kis taktikákat is megosztanak velünk, így érdemes ránézni. Ha pedig napelemet szeretnél, a telepítést is nyugodtan rájuk bízhatod!