Egy váratlan kazánhiba következményei az étteremben

A hétvégék erős napok az éttermünkben. Egy átlagos hétköznap nagyjából 13 óra körül jönnek az első vendégek, de a hétvége más. A hétvégi menüvel kifejezetten a gyerekes családokat célozzuk meg. Ők pedig korán éhesek. Szombaton és vasárnap 11 órakor már népes vendégseregtől vagyunk hangosak.

A múlt szombaton 9 órakor én nyitottam az éttermet. És hirtelen megállt bennem az ütő. Az egész étteremben 5 fok volt. Ugyanis az éjjel leállt a központi kazánunk. Megpróbáltam újraindítani, de sikertelenül. És pontosan 2 óra volt a nyitásig. Természetesen azonnal értesítettem az étterem vezetőjét. Aki arra utasított, hogy azonnal keressek egy fűtési szakembert, aki jól ért a nálunk lévő német kazántípushoz.

Szombat reggel 9 órakor ez a keresés egy komoly feladat. A hidegtől reszkető kézzel felcsaptam a notebookom tetejét és beírtam a keresőbe: megbízható gázszerelő budapest. Az első találat a TOPVÍZGÁZFŰTÉSSZERELŐ.HU weboldalt volt. Biztató domain név. Felhívtam a honlapon lévő telefonszámot. A telefont azonnal felvették, ez jót jelent. Egy megnyugtató, dörmögő hang szólt bele a telefonba. Újabb jó jel. Elmondtam, hogy azonnali segítséget keresek ill. bediktáltam a kazán pontos típusát is. A vonal másik végén egy pillanatnyi szünet után felhangzott a szívemnek oly kedves mondat: “30 percen belül az étteremben vagyok”.

És valóban: 30 perccel később megállt az étterem előtt egy szervizes kocsi, rajta megnyugtató felirat: TOPVÍZGÁZFŰTÉSSZERELŐ.HU. És kiszállt belőle a dörmögő hang tulajdonosa. A szerelő elmondta, hogy 15 éve foglalkozik ezekkel a német kazánokkal és a cég éppen tavasszal küldte el egy olyan továbbképzésre, ahol a legmodernebb kondenzációs kazánokat is alaposan megismerte. A miénk is ilyen. Azonnal elkezdte a javítást. És 20 perccel később azt hallottam, hogy beindul a kazán és körbejárja a kazánházat a berendezés megnyugtató duruzsolása. 15 perccel később pedig már az étteremben is érezhetően melegebb volt.

Közben befutott az éttermünk vezetője is, aki hálásan szorongatta a kezemet, majd kétszer annyi ideig a szerelő kezét. Még mindig csak 10:30 volt, szóval ma is lesz nyitás 11 órakor. A haza meg van mentve.

A TOPVÍZGÁZFŰTÉSSZERELŐ.HU szerelője elmondta, hogy a kazán egyik feltöltőcsapja romlott el. Ebből szinte minden típushoz tartanak maguknál tartalék alkatrészt, így azonnal el tudta végezni a meghibásodott tartozék cseréjét. Természetesen ez gyári alkatrész, kizárólag eredeti és nagy megbízhatóságú tartozékokat szerelnek be a javítás során.

Kiállította a számlát. Amelyen nagyon kedvező végösszeg szerepelt. Precíz tételes számlát kaptunk, amelyen minden segédanyag ill. munkafeladat is szerepelt. A szerelő elmondta, hogy az elvégzett tevékenységre ill. a beépített alkatrészekre 1 év telephelyi garancia vonatkozik. Egy névjegyet is kaptunk tőle. Hirtelen nem tudtam, hogy hol vagyok. Azt hittem, hogy Berlinben vagyok a neves Broeding étteremben, a szerelő pedig a helyi Bosch képviselet műszaki szakembere. Őszintén szólva a magyar gyorsszervizek esetében nem ehhez a rendkívül korrekt üzleti mentalitáshoz szoktam. Legutóbb a klímaszerelő esetében szabályos közelharcot kellett vívnom, hogy hajlandó legyen számlát adni.

Szóval a TOPVÍZGÁZFŰTÉSSZERELŐ.HU profi és felkészült szakembere megmentette a szombati napunkat az éteremben. És megmentett közel 200 gyerek és felnőtt szombati ebédjét is. A konyhát megkértem, hogy készítsenek a szerelő részére egy kaviáros melegszendvicset chorizoval és hámozott paradicsommal. Ezt az étterem vezetőjével közösen adtuk át számára a hálánk jeléül. Némi szabadkozás után végül elfogadta.

És mi pedig nagyon örültünk, hogy létezik még megbízható gázszerelő budapesten. Legalább egy ilyen csapat van, a nevük: TOPVÍZGÁZFŰTÉSSZERELŐ.HU.