Ez most nem egy gasztronómiai utazás volt

Egyik barátnőmmel imádjuk a különféle gasztronómiai fesztiválokat, illetve gyakorta van, hogy kinézünk magunknak egy-egy különleges éttermet és még az sem számít, ha az ország másik felén van, mi elmegyünk oda. Most pedig, hogy megnyíltak az éttermek, újra hódolhattunk ezen szenvedélyünknek. De mielőtt neki vágtunk volna a gasztro túrának, előbb szervizeltetni kellett az autómat, ugyanis felvillant az olajszint lámpa vagy micsoda, és mivel gondoltam ezzel kezdeni kéne valamit felkerestem a https://www.metaautoszerviz.hu oldalt.

Több ízben is voltam már náluk, például amikor a műszaki vizsga előtt volt az autóm és tetőtől talpig átvizsgáltatták, illetve az abroncs cserét is náluk szoktam intézni. A Méta Autószerviz Kft. egyébként Budapesten, a 18. kerületben található meg, stílszerűen a Méta utcában. Nagyon kedves és profik az ott dolgozók és szerencsére gyorsan is dolgoznak. Jut eszembe, ha már viszem hozzájuk az autómat, akkor a klímaberendezést is átnézetem és kitisztíttatom, végül így nyáron az biztos sokat fog majd menni, nem lenne jó, ha bekrepálna vagy hasonló.

Most viszont olajcserére volt ugye szükségem, arról viszont nem sokat tudok, de szerencsére a https://www.metaautoszerviz.hu oldal minden szolgáltatásánál részletes leírást találhatunk a dolgok menetéről és annak fontosságáról így mikor volt egy kis szabadidőm a melóban, úgy döntöttem utánanézek, hogy erről mit is illik tudni.

Tudniillik, hogy a motortérben hő keletkezik, mégpedig nem is kicsi, így valaminek ezt muszáj elvezetnie, hogy nehogy túlmelegedjen, vagy besüljön. No és akkor itt jön képbe az olaj, ami az autóban van, ugyanis ez vezeti el azt a rettenetesen nagy hőt, ami ilyenkor keletkezik, szóval mondhatni igenis fontos szerepe van a működésben. Mindemellett pedig javítja, a különböző illesztési hézagoknál a tömítést, ami egyébként még a legmodernebb járműveknél is könnyen előfordulhat.

Az oldal is elmondja, hogy manapság már a legtöbb autóban, ahogyan az enyémben is van egy kis jelzőfény, ami felvillan, ha az autó olajszintje kritikus pont alá csökken, de amúgy általában olyan 1000 kilométereként legalább érdemes ellenőrizni az aktuális szintállást, amihez szükséged lehet egy nívó pálcára is.

Egyébként az olaj utántöltést nem lehet csak úgy ész nélkül csinálni, nagyon kell figyelni, hogy milyen minőségűt használunk, milyen az összetétele, vagy hogy egyáltalán éppen abban a pillanatban milyenre töltünk rá.

Akit egyébként érdekel, hogy nagyjából hogyan is történik ez az egész olajcsere, annak javaslom, hogy látogasson el a https://www.metaautoszerviz.hu oldalra, ott fog találni az olajcsere aloldalon egy igen részletes leírást, de ha esetleg jobban szereti látni a dolgokat, mintsem inkább olvasni, akkor találni fog egy 1,5 perces videót az egész műveletre. Ha pedig nagyon elkapja a hév és több ilyen videót is szeretne nézni, akkor látogasson el a Méta Autószerviz Kft. YouTube csatornájára, ahol találni fog még jó pár ilyen rövid kis videót különféle szervizelési folyamatokról.

Ami a kapcsolatfelvételt illeti, két telefonszámot is megadnak rögtön az oldal tetején, de azért figyeld, hogy melyiket kezded el tárcsázni, mert az egyik a klíma berendezésekért va, a másik meg az autókkal kapcsolatos munkákért. Ezen kívül még tudsz nekik üzenetet küldeni, az egyszerűsített üzenetet küldőn keresztül, illetve személyre szabott árajánlatkérésre is van lehetőség, ahol meg kell adod néhány műszaki adatot az autódról és arról hogy milyen javításra is lenne szükséged.

Végül egyébként pikk-pakk elkészültek az olajcserével és a követező hétvégén már mentünk is végre a legújabb gasztro utazásunkra.