Vacsora alkalmával elhatározni a felújítást

Beültünk a barátnőimmel vacsorázni, néha tartunk tematikus napokat, ekkor egy -egy ország tájegységére koncentrálva. Mostani alkalmunkkor egy indiai étteremben gyűltünk össze. Ilyenkor nem csak a gasztronómiának hódolunk, jelen esetben a fűszeres ételeknek, hanem kitárgyaljuk, hogy kivel mi történt az elmúlt hetekben. A finom ételek fogyasztása csak plusz dolog hiszen, mindig is szerettünk enni, közösen enni pedig minden igényünknek eleget tesz. Új ízek megismerése és egy jó beszélgetés mindig feltölt. A finom falatok mellett a jövőbeni terveinket is felvázoltuk. Az egyik barátnőmnek az a terve, hogy a nyár folyamán kicseréli a régi ablakait. Nemrégiben vett egy lakást, ahol még fa nyílászárók vannak, de ezek már vagy 25 éve ott vannak, és a meleg tartásuk, nem a legjobb. De az még hagyján, a legjobb dolog, hogy amikor fúj a szél, akkor látszott, ahogyan lebegteti a függönyöket, ennyire nagyok voltak a rések a fa illesztések között.

Ezért döntött úgy, hogy kicserélteti az ablakokat műanyag ablakra.

Mivel a műanyag ablak, mint olyan sok jót olvasott. De még pár jó tanácsra szüksége volt, amit tőlünk a barátnőitől nem tudott megkapni, ezért az interneten keresett tanácsokat, mit is hogyan érdemes csinálni. Olyan jó oldalt talált, azóta is áradozik róla. Szóval olyan szuper oldalt talált, ahol nem csak arról értekeznek, hogy milyen színű az aktuális műanyag ablak divat. Sokkal összetettebb és fontosabb témákat taglalnak rajta, mely minden kezdő felújító hasznára válhat, hiszen ki tudná egyébként magától, hogy milyen fontos az, hogy hány rekeszes, cellás egy műanyag ablak. És, hogy ez a szám mennyire számít, hogy mivel is jobb az, ami nagyobb, több légkamrával bír, mit is jelenthet ez. Barátnőm erre is megkapta a választ, miszerint minél magasabb a légkamrák száma, annál jobban szigetel a műanyag ablak, de itt nem csak azt kell figyelembe venni, hogy hőmérsékletileg, hogy funkciónál, hanem azt is, hogy milyen a hangszűrése. A zajt is fontos megszűrni, nem mellesleg, hogy ha jól szigetel egy műanyag ablak, akkor a fűtésszámlán is lehet spórolni, és amikor behozza az árát, akkor leszünk igazán büszkék magunkra.

Jó dolog, hogy léteznek ilyen segítő, jó tanácsot adó oldalak, mert egy egyedülálló nő kihez is tudna fordulni az ilyen kérdéseivel. Itt mindenre is választ tud találni, barátnőm is tovább folytatta az olvasást és még több hasznos és megszívlelendő információhoz jutott. Már azt is megtudta az oldalnak köszönhetően, hogy nem csak a kamrák száma számít, hanem az is, hogy milyen vastagságúak a behelyezett üvegek. Nem másért, nem más a magyarázata, mint a kamráknak, egyik funkciójuk a hőtartás, másik pedig a hangszigetelés. Tehát a kamrák és az üveg vastagsága is nagyon sarkalatos pont amikor valaki a műanyag ablak megrendelését intézi.

Egy másik nagyon fontos tényezőre is felhívja az oldal szerzője az olvasók figyelmét, miszerint egy műanyag ablak sokkal biztonságosabb, mint a régi, fa nyílászáró, mivel azt sokkal könnyebb feltörni, ellentétben a műanyag társával. Így még biztonsági szempontból is érdemes váltani a régit egy új műanyag ablakra. Amint a barátnőm minden hasznos információt kinyert ebből a remek oldalból, bele is vágott a műanyag ablak megrendelésébe és beszereltetésébe. Azóta is arról beszél, hogy ha nincs ez a remek oldal, nem is tudja, hogy – hogy tudta volna a tanácsai, leírása nélkül megrendelni a saját ablakait.