Imádom a konyhai felszereléseimet!

Hobbim a főzés. Egyszerűen imádok főzni, a szabadidőm nagy részét sokszor ezzel töltöm. Ilyenkor végre otthon vagyok, nem kell dolgozni és maximálisan ki tudok kapcsolni.

Valószínűleg gyerekkoromban kezdődött az egész, amikor mindig ott sürögtem-forogtam az édesanyám és a nagymamám mellett és lestem, hogy ők mit csinálnak. Nagyon sokat főztek, sütöttek, így bőven volt mit ellesnem tőlük. Sohasem fogom elfelejteni például a nagymamám süteményeit. Egyszerűen szuperek voltak. Ő is a szüleitől és nagyszüleitől tanulta ezeket a recepteket.

Bátran mondhatom, hogy szinte bármit meg tudok főzni. Nagyon jó vagyok például a krémlevesek terén. Legyen szó brokkoliról, zellerről vagy akár fokhagymáról, szinte bármiből remek krémlevest tudok készíteni. Ezekhez a levesekhez általában kókusztejszínt használok. Tudom ez sokaknak furcsán hangzik és még soha nem próbálták a kókusztejszínt, de én nagyon szeretem. Egy kicsit más ízt ad a levesnek, mint a normál tejszín, de pont ezért olyan különleges.

Továbbá imádom a különféle paleo recepteket. A paleo étkezésnek az a lényege, hogy nem eszel kenyeret, nem használsz répacukrot és nem eszel tejtermékeket. Tudom ez is furcsa másoknak, de szerintem mindenkinek megvannak a maga furcsa dolgai.

A konyhámra nagyon büszke vagyok, amihez a felszereléseket a https://www.diszkontdepo.com oldalról szereztem be. Itt szinte bármit meg lehet találni, de tényleg szó szerint bármit.

Például az egyik szerzeményem, amire igazán büszke vagyok az a 39 részes konyhai eszköz készlet. Szerintem ebben a szettben minden benne van, amire csak szükségünk lehet egy konyhában. Nem csak főzéshez, hanem tálaláshoz is találunk benne megfelelő eszközöket. Lehetsz akár kezdő, akár profi a konyhában, mint én, tuti, hogy mindent megtalálsz a 39 eszköz között. Nagyon elegáns kinézetűek és kézzel roppant könnyen tisztíthatóak. Az eszközök anyaga rozsdamentes acél, műanyag és szilikon. A csomag olyan eszközöket tartalmaz, mint olló, tortalapát, spatula, mérőkanál, pizzavágó, hámozó, kenőlapát, húsvilla és még sorolhatnánk egészen 39 darabig. Az egész szettnek mindössze 12.990 Ft az ára, ami szerintem ezért a mennyiségért abszolút megéri.

Másik kedvenc szerzeményem, amit szintén a https://www.diszkontdepo.com oldalról szereztem be, az a 7 az egyben zöldségvágó és szeletelő. Mindenkinek ajánlom, mert iszonyat megkönnyítette az életemet és biztos vagyok benne, hogy másét is meg fogja. Mit jelent a 7 a nevében? Egészen pontosan 7 különböző formájú és méretű acélpengét, amiket igény szerint lehet cserélni a készülékben. Vághatunk vele zöldséget keskeny szeletekre, hasábokra vagy akár pöndörödő virágszirom-dekorra is.

A leszeletelt zöldségeket egy praktikus billenő szűrőbe tudjuk összegyűjteni, ezáltal gyorsan meg is tudjuk mosni őket. Mivel a szűrő elbillenthető, így könnyedén el is tudjuk távolítani a felesleges vizet, amire nincs szükségünk, sőt akár a gyűjtőedényben is fel tudjuk szolgálni az elkészített fogást.

Ha ez nem lenne elég, akkor a 7 féle penge mellé még egy pucolót is kapunk, ami nagyban megkönnyíti a dolgunkat, hiszen a szeletelés előtt ugye meg kell pucolnunk a zöldségeket és gyümölcsöket. Ezen konyhai eszközt fekete és sötétszürke színben tudjuk megrendelni, illetve az anyaga műanyag, rozsdamentes acél és szilikon. Tehát összességében a csomag tartalmaz egy kézi pucolót, egy tálat, egy kiemelhető szűrőt és 7 db cserélhető pengét. Mindezért csupán 3490 Ft-ot kell fizetnünk.

Bárkinek őszintén ajánlom a többrétegű fűszernövény aprító ollót is. Ez egy igazán különleges eszköz, ami roppantul megkönnyíti a konyhai munkát. Miért is különleges ez? Mert egyszerre 5 párhuzamos pengével tudunk aprítani gyakorlatilag bármi, legyen az saláta, hagyma, snidling, zöldség, akármi. Sokkal praktikusabb és szellemesebb, mintha egy szimpla kést használnánk, sőt a zöldségek jobban megtartják a zamatukat is. Tökéletesen egyforma szeleteket tudunk vágni és sokkal gyorsabban, mint a hagyományos módon. Mindezért összesen 790 Ft-ot kell fizetnünk.

Végezetül az utolsó praktikus eszköz, amit rendszeresen használok az a kézi gyors szeletelő és aprító. Ez egy áram nélkül használható, rendkívül gyors előkészítést tesz lehetővé, mellyel alapos munkát végezhetünk szinte bármilyen alapanyaggal. Alapvetően műanyagból készült, de pengéje acél, így sokáig használhatjuk, nagyon tartós. Csupán pár mozdulattal könnyedén apríthatunk, szeletelhetünk vagy akár darabolhatjuk a zöldségeket vagy gyümölcsöket. Mivel áram nélkül működik, így bárhová magunkkal vihetjük legyen az kempingezés vagy akár egy baráti sütögetés. Én már jó pár éve használom és még mindig tökéletesen működik.

Összességében nagyon meg vagyok elégedve az összes konyhai kütyümmel, amit erről az oldalról rendeltem. Egyáltalán nem drágák, ahhoz képest tartósak, sokáig lehet őket használni és ami a legfontosabb, hogy teljes mértékben megkönnyítik a dolgunkat a konyhában.