Az autógumiknak is meg van a maga szezonjuk, akárcsak a zöldségeknek

A gasztronómiának szerintem az egyik alapvető tulajdonsága a szezonalitás. Hogyha valaki komolyabban foglalkozik azzal, hogy mit főzzön, hogy mit egyen, akkor tudja, hogy az alapanyagok akkor a legjobbak, amikor frissek. És mikor a legfrissebbek? Hát természetesen akkor, ha frissen szedtük le őket, ezt pedig akkor tudjuk megtenni, hogyha akkor nőnek, tehát szezonjuk van.

A legjobb íze azoknak a zöldségeknek van, amik lehetőleg vegyszerek nélkül, természetes környezetben nőttek. Ezért kell arra figyelnünk, hogy mindig az évszaknak megfelelő növényekkel főzzünk. A legnagyobb séfek is tudják ezt, ezért szokott előfordulni, hogy például a sütőtök szezonban rengeteg étterem ezzel a növénnyel készíti a fogásait.

Ahogyan a gasztronómiát, az élet más területeit is ugyanez a szezonalitás jellemzi. A ruhatárunk, a kiegészítőink és az autónk is fontos, hogy mindig az évszaknak megfelelő legyen.

Az autó esetében erre különösen fontos figyelni, hiszen a nem megfelelően téliesített autó komoly baleseteket okozhat. Nyáron sem célszerű fennhagyni a téli gumit, mert ugyan ilyenkor kisebb a baleset veszélye, mint nyári gumival télen, de a guminak nem tesz jót, így sűrűbben kell cserélnünk. Az eszközök nem megfelelő, nem rendeltetésszerű használata mindig komoly meghibásodásokhoz vezethet.

A gumikra amúgy is mindig figyelni kell, hiszen, ha kopik a mintájuk, akkor le kell cserélni őket, hiszen balesetveszélyessé válnak.

A szezonalitás figyelembevételével kell döntenünk, hogy mikor cseréljük le a gumikat, erről mindig az időjárás dönt. Ha pedig teljesen új gumikra van szükségünk, érdemes figyelni, hogy hogyan alakulnak az aktuális nyári gumi akció árak, melyik üzletben milyen szezonális leértékelések vannak.

nyári gumi akció árak
nyári gumi akció árak

Az autógumik ára elég borsos, így mindig érdemes megkeresni, hogy hol juthatunk hozzá a legolcsóbban a kiszemelt modellekhez.

A gumidiszkont.hu például egy jó döntés lehet, mert itt mindig vannak akciók, nagy a választék mind méretben, mind márkában. A sok különböző autógumi között pedig biztosan találunk olyat, ami megfelel az elképzeléseinknek. Egy autógumi olyan, mint egy jó csirkepaprikás, mindenki máshogyan szereti.

Mindenkinek van kedvenc márkája, amit persze ha lehet, akciósan igyekszik beszerezni. A gumidiszkont.hu segítségével pedig akciósan, az aktuális piaci átlagnál jóval olcsóbban szerezhetjük be a kiszemelt kerekeket. Hogyha nem vagyunk autószerelő mesterek, egy kerékcsere is gondot okoz, akkor kifejezetten jó, ha erről az oldalról vásárolunk, mert van olyan szolgáltatásuk, hogy az átvevő pontjaikon felszerelik a gumikat az autónkra.

Bármelyik márka mellett is döntsünk végül, mindig figyeljünk, hogy lehetőség szerint megbízható helyről vásároljunk és ha lehet, akkor akciósan.