Olcsó klíma szereléssel, hogy elviselhetőbb legyen a nyár a konyhában

Itt a nyár, ami azt jelenti, hogy itt van a meleg is. ÉS hol van a legmelegebb nyáron? Igen, a konyhában. Aki mást mond, annak meg kellene próbálnia egy 3 fogásos ebédet összeütnie úgy, hogy kint 40°C van, a konyhában meg ennek köszönhetően 30 °C. A szakácsok élete nem könnyű, a tűzhely mellett mindig meleg van. Nem lehet hidegebbre venni a tüzet, az olajat. Az ételekből és a sütőkből folyamatosan dől a meleg, nagy a pára és ezzel sajnos nem lehet mit tenni.

Ezért döntöttünk úgy, hogy idén változtatunk és klímát szereltetünk a konyhába. Mivel nem vagyok egy nagy klímaszakértő, ezért igyekeztem kicsit rafináltabban megközelíteni a dolgot, a keresőbe pedig annyit írtam, olcsó klíma szereléssel. Ki is adott pár találatot a böngésző, azokat kezdtem átnézni. A legtöbb találat valóban olcsó volt, de a klímához nem járt szerelés, nekem meg kifejezetten olyan cégekre volt szükségem, ahol ez a kettő együtt jár.

A klíma beszereltetése ugyanis nem valami egyszerű mert a klíma szerelő cégek nem mindig árulnak klímát, és ahol klímát lehet venni, ott nem mindig szereltetik be. A klíma beszereltetése ráadásul plusz kiadást jelent, így ezzel a költséggel sokszor át lehet lépni az erre szánt keretet. Ezeknek a plusz költségeknek a kikerülése végett kerestünk egy olyan oldalt, ahol ki van írva nem csak a klíma, hanem a szerelés ára is. Sokszor ugyanis nem írnak még csak irányárat sem, azzal viszont nem lehet tervezni.

Igazán megörültünk, mikor rátaláltunk a klima-szereles.hu oldalra, ahol nem csak klímákat lehet venni, de a szerelésükkel is foglalkoznak itt. Ami még ennél is jobb, az az, hogy most van egy akciójuk, aminek a keretein belül ingyenesen házhoz szállítják a klímákat és be is szerelik azt. Mivel biztosak voltunk abban, hogy ennél jobb ajánlatot nem csak ma, hanem az évben sem fogunk már találni, kiválasztottunk egy klímát, ami elvileg tökéletesen illeni fog a konyhába és teljesen le tudja fűteni azt.

Mikor kiválasztottuk a szerencsés nyertest, akkor felkerestük az oldalt üzemeltető céget és velük megbeszéltük a pontos részleteket.

Még a hétre adtak egy lehetséges időpontot, amikor eljönnek és beszerelik a klímát, aminek nagyon örültünk, mert hiába tartunk még csak a nyár elején, már most kimagaslóan meleg napok vannak mögöttünk.

A beszerelés nagyon gördülékenyen ment, nem volt semmi probléma. Viszonylag gyorsan felszerelték a klímát a megbeszélt napon és valóban nem kellett semmilyen plusz, rejtett költséggel számolnunk. Így kifejezetten jó áron sikerült végül klímához jutnunk, amit már használunk is.

Nem hittem volna, hogy egy klíma ilyen sokat jelent a konyhában, de sokkal hidegebb van neki köszönhetően. Sokkal kellemesebb úgy dolgozni, hogy közben a klíma hideget fúj ránk és igyekszik elviselhető szinten tartani a hőmérsékletet a konyhában.

Régebben volt már itt ventilátor is, de az egy idő után már csak a meleget kevergette, nem nyújtott igazi, tartós megoldást a melegre. A klíma viszont jól hűt, direkt egy olyat választottunk, ami a nagy teljesítményének köszönhetően hatékonyan le tudja hűteni a levegőt.

Most már mindegy, hogy tél van vagy nyár, a konyhán nincsen megállás, mert jobb idő van, mint kint, már nem lehet panaszkodni arra, hogy megsülünk. Igaz, a pára még mindig zavaró, de az már a legkevesebb. Aki szakácsnak megy, az tudja, hogy erre vállalkozott, megtanul vele együtt élni. Remélem, hogy a klímának nem fog gondot okozni a pára illetve a meleg, remélem hosszútávon bírni fogja a nagy fokú igénybevételt és még sokáig működni és hűteni fog.