A mikrohullámú sütők megkönnyítik a mindennapi életünket

mikrohullámú sütők
mikrohullámú sütők

A mikrohullámú sütők jóformán minden konyhában megtalálhatók. A háztartásunk szerves részét képezik, már elképzelhetetlennek tartom az életemet nélküle.

Akkor kezdtem csak el igazán értékelni a mikrohullámú sütők előnyeit, mikor a múlthéten az enyém úgy döntött, hogy nem hajlandó dolgozni többet. Azóta sem tudom, mi baja lett, egyszer csak elkezdett szikrázni és füstölni. Korábban is voltak már vele gondjaim, mert nem melegítette kellően egyenletesen az ételt az elmúlt pár hétben, de ez önmagában nem jelentett túl nagy gondot.

Egyáltalán nem volt fáradtság, hogy újra visszategyem az ételt 1 vagy két alkalommal, míg teljesen meg nem melegedett.

Miután elromlott as mikróm, természetesen azonnal rendeltem egy újat a bestmarkt.hu oldalról. Általában a konyhai kisgépeket innen szoktam rendelni, mert nagyon nagy a kínálat náluk ezen a téren is. A konyhai gépeknek sajnos általában elég borsos az áruk, de szerencsére a bestmarkt.hu-n mindig sikerül kifognom egy jó ajánlatot. Sokszor vannak akciók, leárazások, amik során kifejezetten olcsón lehet termékekhez jutni.

Az online vásárlás a jelenlegi helyzetben nagyon népszerű, sokan választják ezt a fajta vásárlást ahelyett, hogy elmennének egy üzletbe. Persze vannak olyan termékek, amiket jobb személyesen megnézni, de a mikrohullámú sütők nem tartoznak ezek közé.

A bestmarkt.hu- n minden adatot meg lehet találni a termékekről, a mikrohullámú sütők esetében is. Itt le vannak írva a legfontosabb adatok, például hogy mekkora a mikro, milyen nehéz, mekkora az űrtartalma. Ezek azért fontosak, mert ha rendszereden mondjuk 25 L-es edényeket szeretnénk melegíteni, hiába veszünk egy olyat, ami 23 L-es. Persze ez egy nagyon szürreális példa.

Az már sokkal valóságosabb példa, ha azt mondom, hogy nem széles, hosszú, hanem magas edényekben tároljuk a maradékokat. Ebben az esetben érthető, hogy mennyit számít a méret. Persze vannak kisebb és nagyobb mikrohullámű sütők is, nem mindig a méret a lényeg.

Rengeteg plusz funkciója lehet ezeknek az eszközöknek, amik nélkül tényleg nehezebb a mindennapi élet, a főzés. Fontos, hogy hány fokozat van a mikron, hogy van-e rajta gyors kiolvasztó, azaz quick defrost funkció, hogy tudunk-e vele párolni.

Természetesen arra is figyelni kell, hogy mennyi áramot használ, hogy mennyire zajos a működtetése. Sok apró információ, ami felett hajlamosak vagyunk elsiklani, hogyha a csomagolást, a designt figyeljük.

Szerintem az online vásárlások sokkal átgondoltabbak. Nincsenek olyan külső környezeti hatások, amik azt segítenék, hogy gyorsan akarjunk dönteni, hogy siessünk és ne figyeljünk a részletekre.

Otthonról, az interneten böngészve szerintem sokkal inkább sorra tudjuk venni a lehetőségeinket, sokkal körültekintőbben tudunk dönteni, ha egy elektronikai eszközről van szó, hiszen könnyebb maga a fizikai összehasonlítás. Minden adat egy helyen van, nem kell össze-vissza mászkálni, a mikrokat cipelni magunkkal, csak megnyitjuk a kettőt, amit össze szeretnénk hasonlítani. Sokkal egyértelműbb és áttekinthetőbb ez a fajta összehasonlítás.

Azért is szeretem még ezt az oldalt, mert olcsón és kényelmesen lehet náluk vásárolni, és a szállítás is mindig gyors, pontos. Nagyon gördülékenyen szokott zajlani és mindig teljesen meg vagyok elégedve a rendelt termékek minőségével.

A rendelés utáni 3. napon már meg is érkezett a mikro. Ebben a pár napban viszont teljesen átértékeltem. Azt gondoltam, hogy nem fog annyira hiányozni, de tévedtem. Amíg a mikrohullámú sütők egy pár perc alatt megmelegítik az ételt, addig ugyanez a tűzhelyen sokkal tovább tart.

Nincsen vízforralóm, mindig mikrózni szoktam a vizet, a tejet, mindent, de most ugyanezt a tűzhelyen kellett kiviteleznem. Ezzel a módszerrel még a reggeli instant kávémat is hosszú percekig készítettem. Minden sokkal több energiába és időbe került.

Örülök, hogy ilyen hamar megérkezett a mikrohullámú sütőm, mert nem vagyok benne biztos, hogy akár egy hetet sikerült volna kibírnom nélküle.