Egy gasztro konyhán nagyon sokféle téma előjöhet

Egy gasztro konyhán dolgozom már jó néhány éve. Sajnos most annyira nem pörög az üzlet a koronavírus miatt, de azért így is vannak megrendelések így néhányan mindig bent vagyunk a melóban. Mivel annyira nem hajt a tatár mint általában, így most van időnk néha beszélgetni, és ekkor mesélte az egyik kollégám, hogy a kisfia, aki most ment első osztályba mennyire szenved az írással.

Pont ekkor nézett le hozzánk Zsuzsi a fenti irodából, aki a megrendeléseket kezeli és meghallotta Pisti panaszkodását. Zsuzsi mint ügyeletes anyukánk és megmentőnk, azonnal tudott egy jó megoldást, és javasolta Pistinek, hogy látogasson el a https://szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php oldalra, ott nagyon sok fejlesztőkönyvet lehet találni a gyerekeknek, a finommotorika fejlesztésére pedig kifejezetten a Látogatás a vonalak birodalmában című lektorált kiadványt ajánlja. Elmondása szerint pár évvel ezelőtt ők is hasonló cipőben jártak a kislányával és ez a könyv nagyon sokat segített nekik.

Mivel épp az ebédszünetbe léptünk át, Pistivel át is bogarásztuk az oldalt. Először megnéztük, hogy ki a szerzője a könyvnek mit kell róla tudni, végül is manapság már minden jött-ment írhat könyvet. Pisti szerette volna, ha az a valaki, akinek a kiadványa hatással lesz a gyermeke fejlődésére, az mindenképpen értsen a dolgához. Nos, Szabó Szilvia mesterlogopédus, gyógypedagógus és köznevelési szakértő, nagyon szép szakmai hátteret tud felmutatni, szinte a fél életét gyerekek között töltötte és nevesebbnél nevesebb szakintézményekben dolgozott.

Nagyon sok hasznos és érdekes információt lehet olvasni az https://szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php oldalon, de most ezeket inkább annyira nem részletezném, mert akkor egész nap itt ülhetnék a számítógép előtt, inkább azt javaslom, hogy olvassátok el Ti magatok, mert sokkal jobban és érthetőbben van leírva mintha én tenném.

Most inkább csak pár szót ejtenék magáról a könyvről, amit végül Pisti is megrendelt, hátha valakinek hasznos lehet. Szóval a Látogatás vonalak birodalmába egy 160 oldalas A4-es méretű fejlesztő könyv, amit már egészen 5 éves kortól lehet alkalmazni. Leginkább a grafomotoros képességek fejlesztésére épültek fel a feladatok, ennek segítségével megfelelő szintre tudjuk emelni a gyermekek finommotorikus képességeit. A feladatok fokozatosan nehezednek így a sikerélmény is garantált. Az és kislányom még csak pár hónapos, de ha majd odajutunk szerintem én is meg fogom rendelni ezt a könyvet, hogy az én kis angyalkám semmiből nem szenvedjen majd hiányt.